2226022361 Κύπρου 2 - Πλατάνια Λουτρά Αιδηψού, Εύβοιας
hero image
banner imagebanner image

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Το υδροθεραπευτήριο Παπαϊωάννου λειτουργεί αδιάκοπα από το 1880 στη θέση Πλατάνια των λουτρών Αιδηψού, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά και μόνο το ιαματικό νερό, που προέρχεται από την ομώνυμη θερμή αλιπηγή αναγνωρισμένη από το κράτος.

Στις εγκαταστάσεις του, τόσο στην υπερσύγχρονη εξωτερική πισίνα (με υδρομασάζ, αερομασάζ, αντίστροφή κολύμβηση), όσο και στο νεοκλασικό λουτρικό κατάστημα με τους αναπαλιωμένος ατομικούς λουτήρες, που σώζουν κάτι από την αισθητική των περασμένων χρόνων, μπορείτε να ακολουθήσετε το θεραπευτικό ή αναζωογονητικό σας πρόγραμμα, με την βοήθεια έμπειρου προσωπικού, υπό την επίβλεψη ειδικού ιατρού.

Το όμορφο και πράσινο περιβάλλον, βοηθά στο να χαλαρώσετε και να απολαύσετε την παραμονή σας.

Στοιχεία Θαματικού Νερού

Φυσικοχημικές σταθερές:
Θερμοκρασία στην πηγή: 50ο C
Ηλεκτική αγωγιμότητα: 28622 μS/cm
ενεργός οξύτητα (PH): 7,6
Ραδιενεργά στοιχεία: Ru 64,94 +_ 1,50 Bq/l (μ.ο. μετρήσεων) Ra 1,89 +_ 0,17 Bq/l, U<1 Bq/l

Χημικά στοιχεία:
Χλώριο (Cl), νάτριο (Na), ασβέστιο (Ca), κάλιο (K), φθόριο (F), βρώμιο (Br), βόριο (B)

Αέρια:
Διοξείδιο του άνθρακα (CO2)

Ιαματικές ιδιότητες
Ενδείξεις:
νοσήματα μυοσκελετικού (αρθρίτιδες, ρευματοειδής αρθρίτιδα, μετατραυματικές αρθρίτιδες, δυσκαμψίες, περιαρθρίτιδες, οστεοαρθρίτιδες, τενοντίτιδες, ελυτρίτιδες, αυχενικό σύνδρομο, ουρικήαρθρίτιδα, ψωρισιακή αρθρίτιδα, κτλ.) καθώς επίσης, περιφερικές νευρίτιδες και αγγειοπάθειες.

 

Μερικά Ιστοριά στοιχεία:

Περί των εν κτήματι του κ. Μακρή Ιαματικών Πηγών της Αιδηψού
Ιαματικά Λουτρά Παπαϊωάννου

Εν τη περιοχή του συμπλέγματος των της Αιδηψού πηγών αναβλυζουσών προ της κοιλάδος των πλατάνω και εν των κτήματι του κ. Μακρή, ανευρέθησαν πηγαί μεταλλικών υδάτων (πηγαί Παπαϊωάννου) προσομοιαζόντων κατά τας φυσικά ιδιότητας προς τα ύδατα των νυν εν χρήσει ιαματικών πηγών της Αιδηψού.

Εκ των αποτελεσμάτων της χημικής αναλύσεων των υδάτων των ανευρεθεισών πηγών εξάγεται ότι και τα ύδατα των πηγών τούτων είνε ύδατα της αυτής φύσεως, προς τα των νυν εν χρήσει της Αιδηψού παλιών πηγών και κατ'ακολουθίαν και η θεραπευτική ενέργει δεν δύναται να είναι αλλοία εκείνης, ήτις παρέσχεν εις τα πα-λαιάς πηγάς της Αιδηψού πανυδικαίως την προσωνυμίαν των θαυματουργών.

Εν Αθήναις τη 15η Σεπτεμβρίου 1902
Α.Κ. ΔΑΜΒΕΡΓΗΣ

 


Κύπρου 2 - Πλατάνια
ΛΟΥΤΡΑ ΑΙΔΗΨΟΥ, Εύβοιας

Τηλέφωνο: 2226022361 |  Κινητό: 6946535973